10.11.10

New York

Kirjotin tän maanantai-tiistai välisenä yönä mutta netti on vähän sekoillu joten postaan tän vast nyt. Nää kuvat tulee tosi epäloogisessa järjestyksessä :D

Kello on nyt 03.15 yöllä ja mä heräsin just enkä saa enää nukuttua. Tai no kello ei kyllä oo enää oo 3.15 kun mä tän postaan, sillä täs meidän New York hotlassa ei toimi netti.

Herättiin 7.11 4 aamulla ja oltiin tavattiin Soffa ja Konsta Helsinki-Vantaa lentokentällä vähän yli 5. Mä olin ihan varma että mun laukku painaa ihan liikaa, mutta onneks se paino vaan 17 kiloa! Ehittiin just hyvin syödä aamupalaa enne ku meidän boarding alkoi. Lennettiin eka Müncheniin, ja mä kerranki nukuin koko lennon.

Münchenissä luultiin että meillä olis reilu kolme tuntia aikaa ennen seuraavaa lentoa, mutta huomattiin heti ku tultiin kentälle että boarding oli jo alkaut… Se edellinen lento oli vähän myöhässä, ja oltiin luettu jtn lappuja väärin, niin aikaa ei sit ollu ollenkaan, ja lähettiin juoksemaan ihan täysiä terminaalia kohti. Sit piti käydä läpi kaikki maailman turvatarkastukset, ja oltiin ihan varmoja ettei ehitä koneeseen, mutta onneks ehdittiin ja kone lähtikin ajoissa J Sit olikin edessä reilun 8 tunnin lento, ja mua ei tietenkään väsyttänyt yhtään. Katoin varmaan kolme CSI jaksoa ja pari leffaa, luin vähän, pelasin pasianssia ja sain nukuttua ehkä puol tuntia.

Ne syötti meille kauheesti herkkuja, esim ruuan jälkeen sai sellasen pehmeän, ihanan brownien, ja aamupalaks just ennen laskeutumista saatiin sämpylät missä oli about puol kiloo sulanutta juustoa, pienen sipsipussin ja jotain suklaakeksejä.

Ei ainakaan tullu nälkä :D Ku tultiin perille otettiin taksi meidän ”lentokenttähotellille”. Luultiin että se olis ihan kentän vieressä mutta kyllä sitä matkaa kuitenki oli aika paljon. Hotellin on siis Irvingtonissa, New Jerseyssä, ja ku ajettiin tänne ei taitu nähdä yhtäkään valkoihosta ihmistä, mikä jotenki tuntu tosi oudolle. Ihan ku jossai leffassa :D Tuli kyl sellanen fiilis etten astu jalallakaan ulos hotellista yksin. Saatiin huoneet, jotka on yllätäävän isot ja siistit, vaihettiin vaatteet ja otettiin taksi Time squarelle. Meidän kuski oli tosi hauska heppu, jolla oli vähän vaikeuksia löytää perille, ajettiin ensin ihan väärään suntaan…

Mutta löydettiin perille, ja käytiin ihan eka syömässä sellasessa salaattinpaikassa mistä sai valita vaikka kuinka monta täytettä ja sit ne väsäs siitä salaatin. Haluun just tollasen paikan Helsinkiin! Onhan meillä tietty Johto ja Teatteri, mut ei se oo sama asia :D Sit käveltiin ja kateltiin paikkoja. Koska meillä ei ollu kauheesti aikaa, halusin vaan saada sellasen kuvan ja fiiliksen New Yorkista, ja sen sainkin. Tänne aion ehdottomasti tulla joskus uudelleen! Tein ostoksia Victoria’s secretissä ja forever21ssä. Se forever21 oli ihana kauppa! Olisin niin voinut ostaa sieltä koko matkabudjetilla juttuja, mutta en kuitenkaan hullaantunu niin pahasti :D Sit käytiin syömässä pizza slicet jossain pikkupizzeriassa, ja starbucksilla juomassa kaakaot. Jonas osti starbucksissa sellasen mustikka-sconesin josta se jakso syödä puolet, ja mä vedin nyt toisen puolikkaan tässä kirjottaessa ku oli kauhee nälkä.

Sit meidän piti löytää taksi joka löytää Irvingtoniin, mikä ei ollu niin helppoa mitä mä oletin… Eka kuski kysy varmaan sata kertaa että ”what city” ja vastattiin että Irvington, hän kysy myös koko ajan hotellin nimeä ja tarkkaa osoitetta, mitkä kerrottiin, ja sit se kuitenki sano ettei se voi löytää koska me ei muka tiedetä osoitetta vaikka just oltiin kerrottu se:D

Sit se ihmetteli että miks me ei voida selittää että miten sinne ajetaan, eikä se oikeen tainuu sisäistää että me ollaan turisteja eikä tiedetä paikasta juuri mitään. Ku tosta nyt ei tullu mitään vaihettiin taksia joka löysi perille. Jos ootte New Yorkissa vaan yhen yön, kuin me, mutta kuitenki haluutte nähä kaupunkia, niin suosittelen ottamaan hotellin joka on jossain New Yorkissa :D Nyt voisin yrittää nukahtaa uudestaan etten oo ihan rikki ku tullaan Punta Canaan

5 kommenttia:

  1. "Hotellin on siis Irvingtonissa, New Jerseyssä, ja ku ajettiin tänne ei taitu nähdä yhtäkään valkoihosta ihmistä, mikä jotenki tuntu tosi oudolle. Ihan ku jossai leffassa :D Tuli kyl sellanen fiilis etten astu jalallakaan ulos hotellista yksin." eli et halunnu lähtee hotellist yksin ulos, koska kaikki oli tummaihosia..?

    VastaaPoista
  2. Ei, vaan sen takia että kaikki oli todella pelottavan näkösiä, kukaan ei kävellyt yksin ja en esim nähnyt sielä yhtäkään naista tai lasta. Kyllä täällä dominikaanisessa tasavallasakin kaikki on tummaihosia ja ei mulla ole mitään ongelmaa kävellä täällä yksin. Ei se ihonväri ole se pelottava juttu, vaan se ilme niiden ihmisten kasvoilla, niiden elekieli ja tietty kaikkki jenkkileffat joissa kerrotaan amerikkalaisista gangsteriliigoista vaikuttaa tohon pelottavuuteen.

    VastaaPoista
  3. joo mietinkin, että varmaan vaan huonosti muotoiltu toi teksti :)

    VastaaPoista
  4. Ihanaa new york, vähän odotan tammikuuta että pääsen sinne!

    Hauskaa lomaa :)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi: Joo en tainnu kauheen tarkasti miettiä mitä kirjotin ku olin niin väsynyt :D

    Riikka: NY oli kyllä ihana! Mun on pakko lähtee sinne joskus uudestaan pidemmäksi aikaa:) Kiitos!

    VastaaPoista