23.6.10

Italia/Sveitsi päivä 4, Milano & Rovio

Reissun neljäntenä päivänä meillä oli tiedossa junamatka Milanosta Luganoon. Juna lähti joskus 11 ja 12 välissä, ja sinne terminaalille löytäminen oli kyl mun mielestä aika helppoa. Tosin stressailin kyllä silloin aika hyvin, mä vihaan olla vieraissa paikoissa kiireessä, mieluiten olisin paikan päällä vaikka tunnin etuajassa, niin ei ainakaan myöhästy :D Puin aamulla päälle tällaset kuteet:



jumpsuitti (Italia-ostos) H&M, kengät Din Sko, laukku Nadine. Sit oli viel vähän viileetä joten mulla oli myös päällä se mun Vero Modan pitkä, harmaa neule.

Oli vähän pelottavaa siin junassa ku eka tuli ihan perus lipuntarkastajat, sit sinne tuli jotai aseistettuja miehiä jotka kans halus nähä meidän passit ja liput ja sit parin pysäkin päästä sinne junaan astu vielä pelottavamman näköstä porukkaa jotka kans tutki joidenkin matkustajien matkatavarat ja kävi oudon näköset passit läpi jollain ihme suurennuslasilla. Sit ne vaan lähti :D Mut mä rupesin tietty stressaamaan et nyt me joudutaa johonki vankilaan, mitä jos Sveitsiin pitäiski olla joku ihmeen viisumi ja nyt meil ei oo sitä jne... No pidin matkakumppanieni onneksi nää ajatukset itelläni ja yritin näyttää mahdollisemman rauhalliselta.
Päästiin Luganoon ilman ongelmia, ja se näkymä mikä tuli vastaan ku astu junasta ulos oli aivan mahtava. Pilviä korkeammat vuoret olivat jotenkin henkeäsalpaavan kauniit. Taksin saaminen ei ollu tosi helppoa, mutta ei se mahdotontakaan ollut. Päätettiin että heitetään mut ja Jonas meidän hotlalle eka ja sit Konsta ja Soffa jatkaa matkaa niiden hotellille. Sydän kurkussa katottiin sitä taksamittaria, taksilla matkustaminen on näköjään Sveitsissä paljon kalliimpaa kuin Suomessa, ja meidän hotellille ei ollut mikään lyhyt matka sieltä luganon juna-asemalta... Hotellissa ei kukaan henkilökunnasta oikeen puhunut englantia, paitsi yks nainen joka oli siellä vaan pari tuntia päivässä, mutta pärjättiin ihan hyvin saksallakin. Meidän huone oli aika pieni, mutta todella söpö vaaleanpunaisilla seinillä. Valitettavasti sänky oli liian lyhyt Jonakselle, ja se sängyn päätyosa eio mahdollistanu hänelle suorana nukkumista koska siinä oli sellanen "levy", mut kyllä se nukkuminenkin loppujen lopuksi onnistui:) Ku tultiin hotlalle mentiin siis ekaks syömään hotellin omaan ravintolaan. Ruoka oli ihan ok, mutta jälkkäriksi otettu pannacotta oli ihanaa! Ku oltiin syöty niin sadekkin oli lakannut joten me mentiin sit vähän tutkimaan ympäristöä. Se hotelli oli ihan kun joku rehab-center, keskelle vuoristoa, isolla pihalla ja lähistössä oli myös vuohia, lampaita, sikoja ja häkkilintuja. Paitsi me ei kyllä nähty mitään muita eläimiä sinä ekana päivänä paitsi noita lintuja, joita siis oli ihan hotellin pihalla. Sellasessa erillisessä rakennuksessa, jossa oli sellaset vetoseinät että ne sai vedettyä pois niin että siinä oli vaan katto ja kaks seinää, oli noin 15 metrinen uima-allas, johon mä tietty rakastuin heti. Vaikka se oli lyhyt siinä pysty kuitenkin uimaan ihan kunnolla. Käveltiin sit "väärään" suuntaan hotellilta, ja mietittiin että hitto, mehän ollaa ihan keskellä ei mitään. Mutta sit ku tultiin takas hotellille ja kysyttiin respen tädiltä että mikä on paras tapa päästä Luganoon hän vastasi jotain että ottakaa kylältä bussi, eli about 200 metri hotellilta, mutta toiseen suuntaan, oli pikkunen kylä jossa oli kirkko, koulu, ravintola, bussipysäkki ja pikkubaari. Mentiin sit sinnekkin kattomaan, ja istuttii siinä baarin terassilla vähän ihastellen maisemia.




Hotellin piha-alue ja itse hotelli


Illan lopuksi käytiin hotellin "spassa", eli tilassa missä oli sauna, suihkut ja kahden hengen jacuzzi. Oli siellä hierontapöyä ja solariumkin, mutta ne näytti aika käyttämättömiltä :D Oltiin siis kahestaan siellä saunassa, hyvä niin koska aina kun oon käyny ulkomaissa saunassa niin ne heittää sellasia löllölöylyjä :D Käytiin viel illallisella siinä ravintolassa, ja tilattiin pizzat. Ne pizzat oli ihan täynnä tomaattikastiketta, mikä vähän harmitti koska mä syöisin oikeestan mieluiten pizzaa ilman tomaattikastiketta:D Nojoo, kun oltiin syöty siin vähän aikaa niin Jonas huomas että sen pizzan alla oli joku paperi. Siin paperissa luki sen pizzan valmistusohjeet, eli meille tarjoiltiin viidentoista euron pakastepizzat :D Jonas söi kuitenkin pizzansa loppuun ja jätti sen paperin siihen lautaselle. Tarjoilija muuttu tyylii valkoseks ku se näki sen paperin siinä ja rupes selittelemään jotain siitä pizzasta, se oli aika huvittavaa:D Tän jälkeen nukahdettii, taas, heti kun päät osu tyynyihin :)

6 kommenttia:

  1. Se on kyllä varmaan lemppariostokseni Italiasta:) Ja se on mukavakin :)

    VastaaPoista
  2. Hei ! Kivoja kuvia :) Kuinka pitkä olet?

    VastaaPoista
  3. vau sun blogi näyttää tosi hyvältä ja mielenkiintoselta. :) pakko alkaa lukemaan!

    VastaaPoista
  4. Kiitti! :) Kiva että olet löytänyt tänne :)

    VastaaPoista