10.6.10

Italia/Sveitsi päivä 2, Milano

Noniin, laitetaanpas lisää matkajuttuja :) Eli tokana päivänä lähdettiin yhdessä Soffan ja Konstan kanssa shoppailemaan ja muutenkin kiertelemään Milanoa. Tai no se shoppailu ei oikeen meinannut onnistua ku me ei millään löydetty sitä isoa katua (Vittorio Emanuelle tai joku semmonen) missä suurin osa isoista kaupoista on.
Meillä ei ollut metrokarttaa joten otettiin sit siitä kuva :D 24h matkalippu makso 3 euroa. Me siis asuttiin Turro-nimisen metroaseman lähellä, joka löytyy ton punasen linjan "korkeassa päässä" :D
Tavattiin siis Soffa ja Konsta niiden hotlan läheisessä ravintolassa josta me sit lähettiin kävelemään Duomon kirkkoa päin. Heidän hotelli sijaitsi siis sen ison juna-aseman lähistöllä. Ilma oli mitä ihanin, aurinko paistoi ja oli lämmintä.
Tää on siis se juna-asema. Ja mä puhun tossa puhelimessa onnellisesti epätietoisena siitä että Jonas on ottamassa kuvia.Mulla on ihan megatyhmä ilme tässä Jonaksen ottamassa tilannekuvassa :D Ja joo, mulla oli shortsit tossa alla.
Tässä vähän kuvia meidän kävelyreitin varrelta.

Löydettiin sit loppujen lopuksi Duomon-kirkolle. Toi on oikeesti jotenki ihan elyttömän epä-realistisen (voikohan noin sanoa?:D) näkönen. Siis se on niin mahtava, että se ei näytä oikealta. tulipa sekavat selitykset taas :D Nojoo, sisään asti me ei kuitenkaan päästy ku vaatteita oli pikkasen liian vähän. Eipä siinä mitään, mun on vaikee uskoa että se olisi ollut yhtä kaunis sisä- kuin ulkopuolella. Ainoa asia mikä vähän häritsi tossa kirkon lähistöllä oli ne miehet jotka tuli tyrkyttämään sellasia ranteeseen meneviä "onnen-nauhoja". Eka ne tuli ja puolipakolla kinnitti sen nauhan ranteeseen samalla hokien "no, no, it's for free!" samalla kun sitä yritti kohteliaasti kieltäytyä. Sit ne aina solmi sellasen hervottoman solmun et sitä nauhaa ei millään voinut saada pois ja sit ne pyys siitä rahaa :D No onneks langettiin tähän vaan kerran, ja kyllähän se nauha mun ranteessa aika kauna pysyi muistona ja olisi siinä varmaan vielläkin ellen olisi ottanut sitä pois ylppäreitä varten.
Duomon-kirkko
Kun oltiin katottu kirkkoa tarpeeks jatkettiin kauppojen etsimistä. Tai siis kyllähän siellä kauppoja oli, mutta niissä kenkäpari makso yleensä vähintään 150€. Löydettiin sit loppujen lopuks sine kadulle ja ekana nähtiin iso H&M. Minä ja Soffa rynnättiin sit sinne ja pojat lähti jonnekkin oluelle. Löysin tosi kivoja juttuja, voin esitellä niitä myöhemmin. Olisin mielelläni shoppaillut siellä silloin enemmänikin, mutta kaikkien jalkoja sattui, maha kurni ja pikkunen päänsärkykin oli tulossa joten sunnattiin takas hotelleille. Mä kipasin kaupassa ostamassa karkkia ja vettä meidän hotlan läheisyydessä olevasta supermarketista. Yritin epätoivoisesti löytää salmiakkeja, enpä tietenkään löytänyt joten tyydyin sellasiin lakurulliin. Jonas tykkää nallekarkeista joten ostin sellasiakin ja olihan mun pakko saada suklaata, joten kiikutin sit m&m:ssejä kassalle. Ku tulin takas hotlalle huomasin että lakurullat oli tosi kovia (ihan hyviä kuitenkin), nallekarkit oli liian vahvoja ja olin vahingossa ostanut pähkinä m&m:ssejä vaikka en edes tykkää niistä :D Ja se "vesi" ei ollut vettä, vaan limua :D No se oli kuitenkin tosi hyvää joten eipä se kauheesti haitannut. Jonas teki vähän töitä koneella ja mä istuin partsilla ottamassa aurinkoa ja lukemassa dekkaria. Puol kuudelta meille tuli kauhee nälkä ja lähettiin ettimään ravintolaa. Nehän aukes vasta seitsemältä, joten hilluttiin sit siellä lähistöllä ja käytiin ostamassa jotain kynsijuttuja ja t-paitoja Jonakselle. Sit ku kello löi 7 oltiin ekoja asiakkaita kivan näköisessä pikkuraflassa. En edes muista mitä söin mutta se ei tosiaankaan ollut hyvää :D Kotimatkalla kävin ostamassa kahet niistä kenkäpareista jotka olin nähnyt edellispäivänä. Niistäkin kuvia myöhemmin :)
Kuullostaa kauheelta valitukselta tää loppuosa mutta meillä oli kyllä tosi kivaa! Pikkuasia kuten "limuvedet" ja paha ruoka ei latistanu meidän lomafiiliksiä, vaan naurettiin pienille vastoinkäymisille :) Loppuilta menikin telkkaria katsoen, lukien ja puhuen. Nukahdettiin taas aikasin, oltiin ihan rättiväsyneitä.

Huomenna tulee postaus kolmospäivältä ja myöhemmin tänään taitaa tulla päivän asu ja muitakin kuulumisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti